BETTshow 2015 Bob Geldof

In de Londense Underground werd al omgeroepen welke trein je moet nemen naar Excell in de Docklands, waar De BETTshow wordt gehouden. Er zijn dan ook heel veel mensen die er naartoe gaan.
De eerste spreker is de BETTArena is Bob Geldof, inderdaad de muzikant.

IMG_0114-0.JPG

Hij heeft het (uiteraard) over de kracht van onderwijs voor de derde wereld en de noodzaak om dat onderwijs te verbeteren. Volgens Bob Geldof is ‘ignorance’ van de ‘creeps in the world’ de reden van de meeste conflicten. Hij noemt Boko Haram, maar wijst ook op het Midden Oosten en AziĆ«.
Onderwijs heeft 400 miljoen mensen in China bevrijdt van armoede en ‘slavernij’.

IMG_0116.JPG

Intelligentie is de universele taal van de wereld en die taal kunnen we alleen met elkaar spreken, als iedereen zich kan ontwikkelen via ondrwijs.

Zijn bedrijf ondersteunt bedrijfjes in Afrika door ze geld te geven, waarmee de mensen van die bedrijven zich kunnen scholen. Het eerste wat ze kopen is een smart phone met G4. Leren gaat in Afrika via mobile devices.
Als we met elkaar willen kunnen praten moeten we allemaal intelectueel geactiveerd zijn en als we conflicten willen oplossen of beter nog voorkomen, is onderwijs een absolute noodzaak.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *