Digitale Leeromgeving van de Toekomst

Hogeschool Utrecht is een nieuw programma gestart: DLO van de toekomst! 

Het programma DLO van de toekomst moet er voor zorgen dat je als docent nog beter onderwijs kunt geven en tijd kan besparen. Dit doen we door processen te ondersteunen, te harmoniseren en te digitaliseren. Dit kunnen basale hulpmiddelen zijn als email en de plagiaatchecker maar ook een leerrouteplanner of specifieke app. Sommige systemen helpen in de basis en andere ondersteunen de realisatie van de onderwijsvisie.

Met de HU-didactiek en de vraag om gepersonaliseerd onderwijs, is er een digitale leeromgeving nodig die docenten en studenten volgt. Zodat zij de ruimte krijgen om te vernieuwen, te innoveren en te studeren op maat.

Maar wat zie je als de Digitale Leeromgeving? 

Zoals op de campus klaslokalen, studiepleinen, smartboards en koffiemachines nodig zijn, zijn er in de digitale leeromgeving ook allerlei tools nodig. De digitale leeromgeving bestaat uit alle applicaties, systemen, software en apps die het onderwijs ondersteunen. Een paar voorbeelden van tools die we nu gebruiken zijn bijvoorbeeld HUbl, Sharepoint, digitale toetsen en Questionmark.

Wil je meer weten of meedoen? Kijk dan op de site: wijvolgenjou.hu.nl

Een reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *