Gamedidactiek

Dinsdag 24 januari vond de conferentie Gamedidactiek plaats. Er werden 100 mensen verwacht, maar met 175 inschrijvingen en nog een royale wachtlijst, was de ruimte meer dan vol. Eenentwintig workshops, Ionica Smeets als openings Keynote, Rens Kortmann (TU Delft) als dagvoorzitter én de overhandiging van het boek Gamedidactiek van mede organisator Martijn Koops aan Jan Bogerd (CvB voorzitter HU), speelden een belangrijke rol.

 

De minor ‘Vernieuwend leren met ICT en games’ was de directe aanleiding om deze conferentie te organiseren. In de minor wordt veel aandacht besteed aan games, want organisator-docenten Martijn Koops (HU) en Rob Hoevenaars (HU) zijn ervan overtuigd dat gaming motiverend en engagerend kan werken. Alleen hoe je welke games effectief inzet is nog een zoektocht. Effectieve voorbeelden, waar haal je ze vandaan?

 

De bezoekers van de conferentie kwamen uit allerlei gelederen van onderwijsland: PO, VO, SO, HBO, WO… deze verscheidenheid leverde dus ook een mooi netwerk op en uitwisseling van kennis, ervaring en practices. Presentaties en foto’s volgen komende week op http://www.gamedidactiek.nl/

Maar vast een voorproefje:

  • Ionica had een krachtig verhaal en zeer beeldende voorbeelden (zoals het spel met de golden balls, en het spel met de ballonnen).
  • Martijn Koops vertelde vol vuur over zijn boek met veel voorbeelden uit zijn onderwijspraktijk
  • Tijdens de lunch werden spellen getoond. Mn het spel ‘On the Run’, gemaakt door studenten uit eerder genoemde minor was heel succesvol.

 

De conferentie Gamedidactiek is georganiseerd door Saganet in samenwerking met HU. Het is de bedoeling dat deze conferentie volgend jaar opnieuw plaatsvindt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *