Keynote van Kathleen Tyler SITE 2015

Kathleen (University od Texas) heeft het over ‘Creative Disruption at the intersection of Arts and Technology Education’ en heeft hiervoor een complex schema gemaakt. Ze legt een groot accent op de context waarin onderwijs gemaakt wordt.

multiliteracy Mandala

Je vind hierover meer informatie op de site

Het lijkt me de moeite waard om dit plaatje naast onze cursussen te leggen, om te kijken waar we staan.

rainbow_final_outlines

Een belangrijke ontwikkeling die Kathleen benoemt is de verschuiving van massa media (kranten, radio, tv) naar persoonlijke media zoals bijvoorbeeld via YouTube.

Het overzicht over de ontwikkeling van technologie door de tijden heen, had ook weggelaten mogen worden van mij. Natuurlijk is Kodachrome inmiddels geen speler meer in fotografie en kun je betreuren dat er geen dozen met oude foto’s meer worden gemaakt, maar met klagen verandert er niks.

Het hele verhaal blijft een beetje hangen in algemene beschouwingen, zonder dat naar de praktijk te vertalen, behalve dan in een rijtje aanbevelingen.

Op de valreep vertelt Kathleen nog enthousiast over een expositie van Ai Wei Wei in Alcatraz (2015). Omdat hij China niet uit mag, is de tentoonstelling via het internet gevormd en hebben ‘assistenten’ in San Francisco de objecten gemaakt, onder andere van Lego!

En kijk ook eens naar House of Cards (2008) van Radio Head.

Op naar de koffie!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *