Maestro Kompas: update

Update Maestro Kompas
In Caraïbisch Nederland, de deelgemeenten Bonaire, St. Eustatius en Saba, heeft de HU een infrastructuur opgezet voor vijf blended lerarenopleidingen, én dit onderwijs georganiseerd. Docenten van Instituut Archimedes (o.a. Radha Pangaram Panday, Edith Peeters, Rob Hoevenaars) zijn vanaf maart 2013 met enige regelmaat naar Caribisch Nederland gegaan voor diverse werkzaamheden: assessments afnemen, cursussen verzorgen, tentamens afnemen, coördinatie, etc.

Een van de onderdelen van het project is het beschikbaar stellen van de inhouden van de 5 opleidingen die in Caribisch Nederland verzorgd worden: wiskunde, biologie, techniek, gezondheidszorg & welzijn, omgangskunde. Deze opleidingen worden momenteel omgezet vanuit HUbl naar eigen systemen van de UniCarib-partners.

Afgelopen januari zijn medewerkers van deze instellingen voor een werkbezoek in Nederland geweest voor de eerste fase van het omzetten van het lesmateriaal van genoemde opleidingen naar de eigen leeromgeving. In april is de tweede fase gestart: het daadwerkelijk omzetten van cursussen, trainingen blended didactiek en het verdiepen in de rol van lerarenopleider techniek.

De opleidingen zijn gestart in januari 2014 en lopen door tot augustus 2017. De HU heeft dit gedaan binnen het project Maestro Kompas (www.maestrokompas.org). De UniCarib-partners waarmee we hebben samengewerkt zijn de University of Curaçao, de University of Aruba en het Instituto Pedagogico Arubano.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *