Take it outdoors – Workshop bij SITE 2015

Op de workshopdag van SITE 2015 een mooie ervaring meegemaakt. In de ochtend hebben we een ‘field trip’ gemaakt naar Red Rock Canyon en in de middag hebben we voorbeelden gezien van toepassingen die een dergelijke field trip kunnen ondersteunen.

Om 9 uur vertrokken we dus met een man of 50 in de bus naar Red Rock Canyon. Onderweg werd al duidelijk dat er op de toppen van deze bergen sneeuw lag, maar daar kwamen we niet voor. We werden ontvangen in het visitor centre en kregen daar uitleg over de organisatie rond dit natuurgebied en met name over de educatieve activiteiten. In het visitor centre was een (buiten)expositie over aarde, vuur, lucht en water en als je alles gelezen had, kwam je bij een prachtig uitzichtpunt.

Las Vegas 2015_0148Helaas heb ik niet alles kunnen lezen, omdat het intussen regende en behoorlijk fris was. Maar de natuur was prachtig.

Daarna een rit over de scenic route door het park. We mochten er een paar keer uit om foto’s te maken. Heel indrukwekkend.

Las Vegas 2015_0170Tijdens de middagsessie werden vijf toepassingen besproken, die je rond een field trip zou kunnen gebruiken. Ik ben bij de groep geweest die Google Cardboard heeft uitgeprobeerd.

Na het eclatante succes van Google Glass heeft Google nu een iets goedkopere gadget ontwikkelt. Het is een kartonnen doosje, waar je je smart phone in plaatst, de juiste app opstart (bijvoorbeeld Google streetview) en je kunt door deze kijker om je heen kijken. Kijk vooral op de site of kom eens langs om het te proberen, want ik heb meteen een doosje besteld. Het is wel een vouwplaat, die je slechts met het nodige gepuzzel in elkaar krijgt. Het is te koop bij I am Cardboard.

Het ziet er leuk uit en het is een ervaring om er mee te werken, maar het aantal problemen in het onderwijs dat door Google Cardboard wordt opgelost is heel beperkt… Wel leuk om op plaatsen rond te kijken, waar je helemaal niet bent.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *