Comenius & HU innovatiebeurs

Eén Comenius en twéé HU-innovatiesubsidies zijn binnengehaald door docenten van Archimedes.

De NRO Comeniusbeurs (een programma dat jaarlijks een breed scala aan innovaties mogelijk maakt) is toegekend aan het project edHUgames. Edugames wil games meer inzetten in het onderwijs; onderwijs wordt daarmee leuker, aantrekkelijker, effectiever. In het kielzog van de uitreiking van deze beurs is het Comeniusnetwerk opgericht: een platform waarin onderwijsinnovatoren ervaring en ideëen kunnen uitwisselen. Martijn Koops, projectleider van edHUgames mocht de prijs in ontvangst nemen.

Met haar voorstel om Virtual Reality verder te ontwikkelen en het onderzoek naar de inzet hiervan kreeg VR-lab een HU-innovatie subsidie. Stan van Ginkel, docentonderzoeker, ontving deze subsidie. De HU innovatie gelden worden toegekend aan experimenten over onderwijsinnovatie.

Tenslotte kregen Theo van den Bogaart en Jop Schaap (lerarenopleiders wiskunde) ook een HU-innovatieprijs voor het project Resourche-rich education. Komend najaar wordt gewerkt aan deze projecten; resultaten worden op het HU-onderwijsfestival gepresenteerd.

Hierboven van links naar rechts: Irene van der Spoel (jurylid); Stan van Ginkel; Theo van den Bogaart; Jop Schaap. Uiterst Rechts: Martijn Koops presenteert.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *